Piškotový dort
4. 2. 2007
Piškotový dort s ovocem
Potřebné suroviny:
Korpus:
5 vajec, 100 g cukru, 120 g polohrubé mouky, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Lehký krém:
500 ml nízkotučného mléka, 1 vanilkový puding, 150 netučného měkkého tvarohu
Ozdoba:
100 g kiwi, 150 g zahradních jahod, 300 g ananasu, 100 g pikantní rybízový džem, 1 želé poleva - na dorty
Postup:
Omyté a očištěné ovoce nakrájíme na plátky, z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr krystal, zlehka vmícháme žloutky, hmotu rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct. Puding uvaříme běžným způsobem, necháme vychladnout. Hotový a vychladlý korpus potřeme vrstvou zavařeniny, potřeme vanilkovým krémem, do kterého jsme zašlehali tvaroh. Zdobíme na plátky nakrájeným ovocem, zalijeme želatinovou polevou.
Počet porcí: 12
Energie: 700KJ / porce
Sacharidy: 29g / porce
Tuky: 3g / porce
Bílkoviny: 7g / porce
Autor receptu: IM
Potřebné suroviny:
Korpus:
5 vajec, 100 g cukru, 120 g polohrubé mouky, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Lehký krém:
500 ml nízkotučného mléka, 1 vanilkový puding, 150 netučného měkkého tvarohu
Ozdoba:
100 g kiwi, 150 g zahradních jahod, 300 g ananasu, 100 g pikantní rybízový džem, 1 želé poleva - na dorty
Postup:
Omyté a očištěné ovoce nakrájíme na plátky, z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr krystal, zlehka vmícháme žloutky, hmotu rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct. Puding uvaříme běžným způsobem, necháme vychladnout. Hotový a vychladlý korpus potřeme vrstvou zavařeniny, potřeme vanilkovým krémem, do kterého jsme zašlehali tvaroh. Zdobíme na plátky nakrájeným ovocem, zalijeme želatinovou polevou.
Počet porcí: 12
Energie: 700KJ / porce
Sacharidy: 29g / porce
Tuky: 3g / porce
Bílkoviny: 7g / porce
Autor receptu: IM