Květák
Pařížský zapečený květák
Potřebujeme:
250g květáku, 100g šunky, 50g sýru Ementál, bešamelová omáčka (1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 60ml mléka, 1 žloutek, sůl, pepř), zelená petrželka.
1) Květák uvařte ve slané vodě do poloměkka.
2) Než se uvaří, připravte bešamelovou omáčku - z másla a mouky udělejte jíšku a do ní za stálého míchání přidávejte mléko, až se utvoří hladká omáčka.
3) Do ní pak přidejte sůl, pepř a nastrouhaný ementál. Do vychladlého bešamelu vmíchejte žloutkem.
4) Do malé zapékací misky vložte květák a proložte plátky šunky.
5) Poté zalijte shora omáčkou a zapečte v troubě. Posypte hojně sekanou petrželkou.
2350kJ